Monday, July 27, 2009

xde mood

salam dari hati ke hati

aku saje je nk main tag sebab sgt bosan

Apakah perasaan anda?
Sangat penat! sangat sakit hati (itu lain cerita)! hati masih berbunga2 best sgt blk dive.. tapi hati kecewa sebab xdpt tulis ape2 kat tesis

Saya nak makan..
makan buah tembikai n sandwich tuna.. xde selera sgt nk mkn

Saya tak suka..
1.Orang yang hipokrit.. konon2 nk jage hati.. tapi belakang hampeh!!

Impian saya..
Nak habiskan master.. dapatkan phd cepat2..kuruskan badan.. kawin pon nk gak.. tapi ade ke?

Haiwan yang saya tak suka..
cicak, biawak, katak.. bla2

Harapan saya..
dapat mecapai impian.. gembira dalam hidup

Jika masa boleh berputar..
tak nak jadi macam sekarang ni.

Handphone saya ialah..
warna pink yang da sumpih2 tapi still org ckp sgt cool

Saya pernah bercinta sebanyak...
2kali.. kecewa..

Saya suka pada..
orang yang well organize n bercita2 tinggi

Kawan-kawan saya ada..
ramai.. mcm2 spesis

Pernah dikhianati?
pernah

Apa yang anda mau katakan pada orang yang khianati anda?
macam s***

Senaraikan 8 orang yang anda nak tag:
xnk.. sape je la

Sunday, July 26, 2009

lulus.. yeay

salam dari hati ke hati

lulus akhirnya

balik dari pulau tioman
hati rase sangat lapang
aku puas cari mana masalah
urm xde
tu hikmah diving
5dive aku buat
penat
kaki cramp bile balik
jumpa ramai kwn baru
hati berbunga2
nak terus swimming
kalo bole 2kali seminggu
urm
penat masih terasa
seb baik muke xteruk burn
thanks tu peej bg tips mase die blk dr perhentian
muke xpedih sgt

nanti bru citer pasal lesen scuba next entri
hri ni nk wat keje



Worldwide dive safety through education

Wednesday, July 22, 2009

out to take break

salam dari hati ke hati

23-26 july 2009
NAUI Scuba diving course
tioman island

Tuesday, July 21, 2009

Yang mana Lebih Baik?

salam dari hati ke hati...

hari ni hari yg sgt hectic
penat..
hurm

tapi tadi aku borak2 ngan kawan aku
die wat phd kat FTMM..
dari indonesia
orgnye sgt genius
aku suka borak2 ngan die
then tadi, die tiba2 bgtau aku macam ni

cik Jana (slang jawa yg pekat) yg mana satu lebih baik?
..
ak pon terpinga-pinga la

ok cik jana, sy katakan 20kg beras=belajar
..
ok

10x2=20 kan?
..
aah

ok kalau sy katakan

10x2 = 2x10 = 20


antara 10x2 dan 2x10 cik jana, yg mana lebih baik?


ak pon pndgla muka die dgn penuh pelik?
..
aku jawab

2x10
(atas alasan, aku lebih suka no. yg lebih kecil dulu br yg besar)

then die ckp mcm ni...

ya betul..

..
knp?

sy katakan..
kalau kita makan 10pingan satu kali kita mati tak?

matila.. giler la?

kalau kita makan 2pinggan satu kali kita mati tak?

tak...

macam itu la belajar..

kalau kita belajar sekali nak masuk banyak2 matila kita..
kita belajar 2 kali sahaja


10jam kita wat 2 hari... kita mati

tapi kalau kita belajar sikit2.. satu hari 2jam
kita buat dalam masa 10 hari kita masih boleh..

jadi cik jana kalau kita belajar.. belajar dulu sikit2..
2jam belajar.. penat rehat
lepas itu kita smbg lagi

kalo kita belajar bila dah dekat nk exam... waa mati kita

hurm... (aku sambil terangguk2)

saya suka bgtau sama student saya macam itu.
kita jangan belaja bila da dekat mau exam.. belajar setap hari..
sedikit2..


moral of the story no wonderla pak tutut hari sabtu ahad pon ko ade kat opis
belajar
develop macam2
die ni expert dalam matematik

segala benda die suke profkan dalam math
aku ni ha.. wat keje bile ade mood

wahh!!

jadi kalau kita rasa benda tu susah..
kita wat sikit2
xkesahla
jgn kita biarkan
nanti da dekat dateline
mau melompat!!
hehehehe

so renung2kan...
aku pon.. selalu lalai
thanks all my post graduate colleague

korg sentiasa support aku..
no matter wat happen



IkanThink: 2org kwn ak da submit tesis, muka berseri2.. xsaba nk tgg masa tu

Monday, July 20, 2009

Lulus.. yeay!!

salam dari hati ke hati

hurm hari ni br je lepas test!!
wah..
ak xstudy
dari pagi smpi ke petang menJoyah je
borak2 ngan member opis
hurm
best
dpt tau byk citer bru
sekali malam
aku cuak gile
hehehehe

xstudy
aku pun dtg menjawab test dengan muke penuh comel
hehehehe
seb baik aku igt ape mr instructor ajar
thanks
hurm

n aku banyak meniru gak
n suhaimi tolong gak
my tutor... auww
hehehehe
org dah advanced mesti tolong kan

akhirnya aku lulus dengan flying colors
walaupun markah lulus mesti atas 75%
aku dapat 78%
pheww..
yg amik test 4 orang
haider, amirul, ct n aku
markah tertinggi haider 86%
diikuti amirul n ct 80%
(laki bini discus..xaci!!)
aku paling rendah
yela aku kn budak nakal..

tapi brg2 aku semua dah packing
besok nk wat medical check up

hurm aku sorg je lagi yg belum clear
khaider tgl gamba je belum letak
amirul dah wat
ct pn dah wat..
hurm tapi nanti yg wat lesen terus
cuma kami bertiga sahaja
ct xdpt wat

die bunting pelamin
congrats
bru 1mgg lebih kndgn
hehehe

hurm majlis perkahwinan die bru habis je
mrk bru je blk dr pulau redang
honeymoon
hurm
nway tahniah

nature planning yg sgt bagus
huhu..
n kalau memang dah rezeki
aku tumpang gembira utk mereka

ak ngan cek kn super tetamu yg dtg perkahwinan diorg
2-2belah pihak tu
hahahaha
boleh refer kpd blog cek
actualy accidental je ..

hurm
actually aku puasa sebenarnye
buka tadi xde selera sgt nk mkn
da la beli nasi putih
lauk paprik
pastu beli yong tau fu
selera besar2
end up
xmkn pon
hurm
sikit je
minum kopi O 434 yg enak tu
bersama kuih kasui yg kak nor bg
ak dah kenyang giler

maybe aku cuak nk test
seb baik lepas test
dpt mkn laksa sarawak yg sgt enak
hehehehe
thanks to mr instructor
buat..
lame sgt xmkn
last skali mkn kat tioman bulan 4 yg lepas

hurm
tadi kitorg siap discus
nanti nk wat kelab scuba n batu pahat
n ktorg nk buka gerai laksa sarawak
main kitorang
nak all UTHM student eat a healty n fresh food
hurm
wah lecturer berdedikasi betul kitorg
hurm nanti swimming pool pon dah siap
xpasal2 nanti kitorg aproach subjek ko-ko yg ade scuba
hahahaha
actualy kitorang ni nk pergi diving free
bwh tajaan UTHM
(wah aku promote Uni plak... nk claim komisyen ni)

video
Adinda riduan yg sgt comel...
tgk video ni.. die suke duduk atas bdn orang..
mula2 siscka n yg besar tu la aku

video ni mase kitorg snorkeling kat tioman.. best sgt!!

so i the only one staf female UTHM staf yg bkl ade lesen kot
hurm
buat masa ni
xlame lg ramai la kot
aku kn good promoter

berbalik pasal nk wat ni
aku dah pening da
tmpt tgl ktorg msh xde lagi
hish
sgt sedih
kami da book chalet
bln 6 dulu
tapi pengurus chalet pulak lupe nk key in booking kami
hish
mak cik nora ni
huhuhu
end up
nanti xpsl2 tido dlm khemah
wah giler thrill
aku mmg suke bende2 mcm ni

equipment semua dah setel!!
mr instructor sgt bermurah hati..
i like
die bg sewa die pnye equipment
pergh kalo sewa tu..
dah la pkai USD
giler la rabak duit

nway...
ak sgt happy
xsaba sgt2

tapi kalo org tnye perasaan aku skrg ni
ak sgt sepi...
thanks to my all friend yg sgt menyokong
huhuhu



IkanThink: Teruskanlah.. Agnes Monica

Sunday, July 19, 2009

test!!

salam dari hati ke hati

argh!!!
lame xdengar perkataan ni
lagipun dah 2thn meninggalkan pekerjaan ni
paling2 benda yg aku selalu buat
viva
wargh!!!
besok test
NAUI Scuba Diver
wargh!!
tadi kelas straight 4jam..
sebab dah lame xde kuliah
lepas kelas aku terus collapse
membuta
hurm
otak aku penat kot
dah la lapar
hehehehehe

hurm..
aku pon xstudy lagi ni
test kena wat befor smpi ke pulau tioman hari khamis ni
minta2 lulus

n nasib baik test ni
open book test
n bole discussion
tadi aku siap ckp ngan instructor
"can i have take home test?"

he said..
haahahaha
if takes home test
u stay at home only
hahahahaha

hurm
ak dah sgt excited
dah terbau2
bau2 angin laut yg best
pasir yg memutih
air yg crytal clear
wahh


1st time dive at jety kg salang tioman
scary at 1st place..
then excited bile tgk ikan2 yg byk


postgraduate divers
suhaimi, me, siscka, ct, sapiee (my instructor), huda n hasyam
lil boy.. riduan.. anak sapiee
i like this pic.. auww

hurm sgt excited actually
wat sign "OK"
hurm...... (,")


before boat dive at Labas Island
hurm suhaimi.. busy his equipment..
nampak kaki kaler biru tu je!!
hurm
hopefully can reach open water
so boleh pergi dive kat mana2
suhaimi actually bru sahaja buat lesen setahun
skrg ni da level advanced
so maybe next year aku pulak..
hehehehe
so before
per US smbg PHD
dah ade advanced
wink..wink


tapi still cuak for test tommorow night (hurm)
doakan aku lulus ok
kalo dpt 100%
instructor said wanna give us RM100
yeay



IkanBesh:fishy2 all the way

Friday, July 17, 2009

Tip

salam dari hati ke hati

hari ni aku dapat email ni..
ak xtaula betul ke tak..
khas untuk sape2 yang terlibat huhuhu

Tips Agar Cepat Dipinang

Bacakan surah Yusuf pada sebekas air bersih sebanyak 3 kali
pada malam Jumaat.
Air itu hendaklah dibuat mandi selama 3
pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari juga selama
3 hari berturut-turut.

ye ke tak aku xpasti
tapi mmg surah yusof ni untuk mendapat jodoh pon

aku pernah terbaca pasal ni..

untuk mempercepatkan jodoh..
ini dari ceramah ustazah siti nurbayah
cakap baca surah yusuf ayat 4 pada semangkuk/segelas air
sapukan ke muka.

إِذۡ قَالَ يُوسُفُ لِأَبِيهِ يَـٰٓأَبَتِ إِنِّى رَأَيۡتُ أَحَدَ عَشَرَ كَوۡكَبً۬ا وَٱلشَّمۡسَ وَٱلۡقَمَرَ رَأَيۡتُہُمۡ لِى سَـٰجِدِينَ
(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: "Wahai ayahku! Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku".
ak pon xpastilah

terpulang pada indivdu
yang pasti jodoh tu ketentuan allah

tapi tak salah kalau kita berusaha..
bende takkan datang bergolek begitu je..
macam bola.. memang die datang bergolek
tapi mesti ade orang yang menyepaknye.. idaknye kn



IkanThink: Tepuk dada tanya Iman

Thursday, July 16, 2009

tak menentu

salam dari hati ke hati...

ak tak tau kenapa mood ak sgt xmenentu...
hri ni rase mendung sgt
sambil hujan renyai2..
tapi cuaca kat luar giler panas n berangin..
maybe faktor cuaca luar mempengaruhi keadaan mood aku..
then hari aku bru bermula
ade orang bg aku ayat sentap!
sgt hati aku..
mls nk ckp ntah ape2
menyakitkan hati..
besok mcm xnk dok opis je..
lepak bilik tutor la mcm ni..


hurm next week hari khamis 23-26 july ni aku ke tioman
open water licence.. for scuba
under NAUI n PADI
yeay!!!
sepatutnya aku gembira la kan?
sgt pelik aku jd mcm ni..
sabtu ni bru nak study
NAUI SCUBA DIVER
then buat medical check dan sebagainya..

hurm taPI still sedey lagi
sebab aku sorg je yg buat lesen tu
bukan sebab aku sorg je... aku sorg je pompuan..
seb baik instructor ak..
kwn baik ak gak
dah anggap mcm abg sendri
n kwn2 yg lain pergi..
nway aku sgt excited nk buat lesen ni...

wat 4kali diving after lulus exam..
kelas start hri ahad ni
n test maybe isnin or mlm selasa..
hope sgt cek dpt pegi
best kalo ade partner perempuan..
bole melepak kat tepi pantai sambil berkaroke malam2 nanti
hurm walaupun yg pergi
semua memang "best2"
tapi semua lelaki
aku nk partner ngan perempuan gak!!

nway.. ak tengah bekerja keras menyiapkan tesis aku!!
hope cepat siap



IkanThink:siapkan 4chapter b4 pergi tioman..

Monday, July 13, 2009

kenapa orang??

Salam dari Hati ke Hati

"KENAPA ORANG BUNUH ORANG.. SUNGGUH JAHAT ORANG ITU"
HAHAHAHA
lawak giler statement ni..
ak xle lupe kaset pujaan sirap
buku ujang.. lawak giler...
ade lagi ker ar buku tu...
eh silap majalah..
sekarang ni aku tengok orang dah xbeli dah majalah2 macam ni
orang banyak berpindah kepada GempakStarz punye buku..
macam-macam..
aku adela buku tu satu dua..
tapi bukan aku beli
aku rampas student aku punye..
jahatkan aku..
(kepada semua anak-anak murid cikgu zana.. sori yea.. saya xakan pulangkan.. saper suruh bace masa saya sedang menagajar kat depan)

dah la aku mengajar subjek mechanical
(Mechanical Engineering Study MES)..
berbuih2 mulut cikgu ni cakap English
hahahaha

hurm.. berbalik kepada buku..
aku adela juga ternampak majah ujang ni
satu dua dulu..
tapi aku tengok lawak die mcm dah kureng
aku suke pelukis.. sukun, duku, ubi, ujang n yg wat mat despatch tu
best sgt!!!

dulu aku pernah pergi lawatan sambil belajar di empangan kenyir, terenganu dulu
masa aku mengajar teknik bukit piatu... jadi guru pengiring aku!!!!
bawa student elektrik kat sane!!
tapi yg paling mengingatkan aku.. kami pergi tour ke air terjun kat tasik kenyir tu..
n aku naik boat.. xlaa mcm boat sgt..


aku naik tu boat yang selalu kartunis ujang gne biler die pergimemancing kat sane n dapatkan ilham..
cantik boat tu
ade gambar2 karikatur yg macam-macam..
siap ade katil lagi boat tu...

hurm
berbalik kepada komik..
kini aku minat bace komik sin chan..
da banyak aku kumpul
tapi semua dah hilang
semuanye kerja anak buah aku!!
tapi dah lame dah aku xbeli..
mau dah bertahun dah gak..
selalunye aku beli kat terminal bas..
aku beli untuk hilangkan bosan
bile dalam bas
ak xsuke tertidur dalam bas
sebab dah macam-macam pengalaman aku tertidur dalam bas
hingga menyusahkan penumpang sebelah aku..
pernah sekali tu.. dah la mamat tu ensem
dok kt sebelah aku.. aku terlentok punyela syok kat bahu die
hahaha
sori bang.. ai xsengaje..

entry aku kali ni aku banyak ceritakan pasal buku..
yela aku kan student cemerlang 2008... hahahaha
tabiat aku sekarang ni
suke membace
yela membace Jambatan Ilmu..
kalo aku buat karangan UPSR dulu faedah membaca buku mesti dapat A kan..
hahahaha
tapi lagi lawak kalau ade karangan tu bertajuk "Faedah Membaca Buku"
orang karang
seorang budak bernama Faedah yang suka membaca buku..
ini cerita betul ni
cerita dari seorang guru
yang pernah memeriksa karangan UPSR.. budak buat macam ni..
hahahaha
lari dari tajuk
sian budak tu
penat die tulis
dapat 5markah je..
elleh aku ni spm pon BM dapat C.. kecoh je!!!
xpe sekurang-kurangnye aku dah nk dpt master dah!!!phew...
tapi belum lagi..
next yearla kot
hurm sedeh.. kwn2 same msk master ngan aku akan grad next month!
aku xabis2 lagi
yela sape suruh buat by research!!! Kualitatif pulak tu!!!

ok.. cerita aku mengenai
aku telah membeli buku dari favorite writer aku..

Ramlee Awang Murshid
new book die
Mikhail...



seperti biase
karya die xpernah mengecewakan aku!!!
best sgt untuk dibaca
pernuh dengan saspen.. thiller.. dan yang paling penting full of message!!
setiap kali aku habis baca buku ramlee ni
aku akan selalu terpikir
giler la otak orang ni...
macam mana la die fikirkan?
macam selepas aku tengok transformer
pon same..
seperti biase aku bagi buku ni 5bintang

dan aku pon beli buku
yang lame dah aku beli mase aku lepas spm lagi..
buku tu dah hilang
abang aku bg makwe die pinjam (kini bini die)
then xreti2 pulangkan dan hilang terus
dari tahun 2002..
so aku beli la tanpa ragu-ragu

Kau Yang Satu
karya Nia Azalea


pon best gak!!
tapi bila aku baca buku ni balik
baru aku tahu.. kini aku dah tak layak untuk2 buku-buku macam tu
mungkin kematangan dah berubah
aku dah mula buku yang lebih berat
xmacam just untuk budak-budak baru berangan nak bercinta
huhuhu
xpe
karya ko still ok lagi

aku pon beli buku soduku gak..
aku selalu main online je
dan game kat komputer..
pergh bende ni macam dadah weih!!
xjadi kerja aku..
giler kentang aku main soduku ni...
pantang xde kerja.. mesti aku main...

hurm..
yang penting
membaca itu memang jambatan ilmu
banyak yang boleh kita dapat dari membaca ini..

tapi kempen membaca yang kementerian kita sedang buat sekarang ni
aku rase kurang berkesan sikit..
and aku rase budaya membaca ni kita perlu terapkan dari akar umbi lagi
dari rumah..
kadang-kadang ni mak bapak suruh anak-anak membaca
tapi dia sendiri tak membaca
marah bukan main dengan budak-budak kalau tak membaca
tapi mak bapak lah yang perlu tunjukkan kat anak-anak
contoh yang terbaik suruh anak-anak membaca

jadi role model..



IkanThink: kurangkan membaca buku-buku novel!! bace jurnal beb!!

Thursday, July 9, 2009

Thanks Baby

salam dari hati ke hati

setiap hari aku berTerima Kasih padamu
hanya ko yang setia pada ku
walau apa saja yang berlaku
rintangan yang aku dapati dalam hidup ni
ko sentiasa disisi
ko setia..aku sangat sayang kamu
di saat aku sedih.. kamu sentiasa ada
sentiasa temani aku walau apa saja yang melanda

pernah aku calarkan kamu
kamu sentiasa ada denganku
pernah orang lain membuat onar padamu juga
ko masih kukuhkan hubungan kita
pelbagai onar telah kau dapat dari aku
sama ada dari depan, belakang kiri dan kanan
namun ko masih setia di sisiku selalu

ko permudahkan aku menyiapkan segala2 kerjaku
walau bagaimana ak sakiti hati ko
aku sangat berterima kasih ke atas ko

sekali-kali takkan aku selingkuh
aku tetap setia
ko peneman ku dikala aku susah
walau bagaimana atau apa-apa pun terjadi
ko yang pertama dalam hidupku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan mungkin bukan terakhir dalam hidup
tapi ak akan tetap setia dengan ko..
dah setahun kita bersama
.
.
.
.
.
.
.
.
.
happy Anniversary PATRICK

setahun dah kita bersama
.
.
.
my first CAR
MY CAR the only one
Myvi.. your white pearl
I LOVE u so much

gambar diambil pada usia setahun

setahun yang lalu

newly your ID

ketika kamu masih baby.. baru.. 3bln DIA je la yg tukang isi minyak kamu
sebulan selepas kuar kilang
;
;
;
;
;
;
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only


.
.
.
.
.
aku sedang mencari hadiah terbaik untuk kamu
macam-macam terjadi setahun kamu dengan ku...
maybe flipflop bentuk patrick sesuai dengan kamu


IkanThink: Sape ade jumpe macam bunga flip flop bentuk patrick bgtau aku!!!

Tuesday, July 7, 2009

-aku xnak-

salam dari hati ke hati

sebelum ni ade kawan-kawan menyuruh aku mencari
aku cakap xnak
then tetibe.. datang...
ramai cakap terima je..
dia baik
sweet tengok korang...
tak baik buat orang macam tu

aku pun cuba buka pintu
bila dah masuk
tengok pada mulanya ok
teramat ok

susun semua elok2..
gembira
bahagia
senyum
gelak
organize

then.. tetiba
berlaku sekali lagi
knp jadi lagi
ape dosa aku?
kenapa jadi macam ni terhadap aku

then jangan cakap pilihan lain
aku dah berbalik kepada
aku yang dulu
tahun 2007
selepas konvo degree
tahun 2003
masuk universiti amik degree selepas matrik

kejar cita-cita selepas tu Cinta
cita-cita aku mengunung
biar depan name aku
sudah
tertulis
:
:
Dr

baru aku fikir
pasal itu

family dan ....
aku harap ko faham
bukan ko tak terbaik
tapi belum masanya

aku akan pergi membawa diri aku
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
jauh


jauh dan terAmat jauh


I minta Maaf...




my short-term mission

IkanThink: Habiskan Tesis Cepat-cepat.. chaiyok2

Monday, July 6, 2009

Mana ni?

salam dari hati ke hati

ak pening
mana aku letak dia
bende tu penting tu!!!!!
gila la kalau hilang
satu beg yang merupakan benda yang penting
dalam hidup aku!!!
beg tu kecik je
dalam tu ade
mp3 recorder 2biji
earphone
Pendrive
tape recording

waa
tu semua bende yang penting daLam tesis aku
dlm mp3 recorder tu ade semua data-data interview
pendrive lagi la
tesis aku!!!!
tape tu data observation
video2
waaaa

ak pening

mana ni?


IkanThink: sapa ada jumpa bagitahu aku ye

Friday, July 3, 2009

1 sms

salam dari hati ke hati...

ak memulakan entry ni perasaan sangat geram

orang ajak kalau tak nak
cakap je terus terang
jangan buat orang tertunggu-tunggu
bila kita cakap orang senyap
apa kita rasa... mesti orang tu nak kan?
susah sangat ke nak cakap tak nak
orang bukan marah
dari orang tak marah sebab xmo ...
ni jadi orang marah sebab buat orang tertunggu
dah la buat muka seposen
konon nk menjaga hati...

'
'
'
'
'
;
'
'
'
'
'

mahal sangat ke satu sms?
GERAM...




IkanThink:kalau tak nak cakap tak nak